ISO Belgesi
ISO Belgesi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, istekleri ihtiyaçları ve mevzuat koşullarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını hedefleyen dünyaca kabul edilmiş bir kalite yönetim sistemidir.
ISO 9001 Nedir? Firmaların Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak ISO standartlarının gereklerini yerine getirmesidir. Bu Gerekler Neticesinde firmaya verilen belgenin adı da ISO 9001 Belgesidir. 9001 İbaresinin sonunda Yazan 2000, 2008 gibi rakamlar ise O Standardın en son hangi yıl revize edildiği anlamına gelir. Örneğin Şu an Kullanılan ISO 9001:2008 Belgesi en son 2008 Yılında revize edilerek yayınlanmıştır.
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı ve ilgili standartlar serisi, hazırlanışı itibarı ile tüm ülkelerde yürürlükte olan çevre yasaları ve uygulamaya yönelik yönetmelikler ile uyumlu bir yapıda olduğundan, uygulamalar genel olarak mevzuat şartlarının getirdiği yükümlülüklerin karşılanması ile paralellik gösterir ve uygulamaların bir sistem dahilinde gerçekleştirilmesi için zemin oluşturur.
Uluslararası Standart Örgütü (ISO) tarafından 01 Eylül 2005 tarihinde yayınlanan ISO 22000:2005 standardı, “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” olarak yayınlanmış ilk uluslararası standarttır. Bu standart Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO)’nün ISO/TC 34. teknik komite tarafından, bütün dünyadaki dernekler ve gıda uzmanlarının da bir araya gelmesiyle geliştirilerek, yayınlanmıştır. ISO 22000:2005 gıda güvenlik yönetimi gerekliliklerini tanımlayan, gıdaya yönelik tüm süreçlerin analizine imkan veren ve risklerin yönetimini sağlayan uluslararası bir standarttır.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içerir.
OHSAS 18001 (iş sağlığı ve güvenliği) belgesi Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için bir araçtır. Ülkemizde OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi faaliyetleri kişisel koruyucuların kullanımını çağrıştırmakta ve geleneksel olarak ayrıca yapılması gereken iş olarak algılanmaktadır.
Müşteri memnuniyetini, müşterilerin beklentileri karşılığında mal ve hizmetten sağladığı fayda olarak tanımlayabiliriz. ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi şirketin potansiyel müşterileri ile daha karlı ve uzun dönemli ilişkiler kurulması ve bu ilişkileri geliştirmesini sağlayan bir yönetim yaklaşımıdır. Bu standart, öncelikle geri bildirime (şikâyetler dahil) açık olan müşteri odaklı bir ortamın oluşturulması, alınan her bir şikâyetin çözüme ulaştırılması ve müşteri hizmetinin iyileştirilmesi ile ilgili yönetim taahhütlerinin yerine getirilmesini öngörmektedir.
[call_to_action button_text=”Online Başvuru” button_url=”https://rotapatent.com/iso-9001-basvuru” button_color=”red” color=”gray”]Sadece 2 Dakikanızı Ayırarak Online Başvuru Yapabilirsiniz
Firma Bilgilerinizi ve İletişim bilgilerinizi yazın müşteri temsilcilerimiz sizi arasın.
[/call_to_action] [separator_heading]Son Yazılarımız[/separator_heading] [posts category=”ISO 9001 Kalite” columns=”5″ count=”60″ excerpt_length=”0″ order=”new” scroll=”2000″][/posts]- Published in Anasayfa, Genel, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti, ISO 13485 Medikal Kalite Belgesi, ISO 14001 Çevre, ISO 18001 Ohsas, ISO 22000 Gıda, ISO 27001 Bilgi, ISO 9001 Kalite
ISO 9001 Belgesi
ISO 9001 Belgesi
Kelime anlamı itibariyle ingilizce olarak “international standards organization” kelimesinin Baş harflerinin kısaltmasıyla oluşmuş ve artık tüm dünya üzerinde her ülkenin sözlüğünde kendine yer bulmuştur. Türkçesi Uluslar Arası Standartlar Organizasyonu olarak belirlenmiştir ancak kısaltma olarak Türkçe değil yine tüm dünyanın kullandığı gibi ISO Olarak kullanılmaktadır.
ISO 9001 Nedir? Firmaların Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak ISO standartlarının gereklerini yerine getirmesidir. Bu Gerekler Neticesinde firmaya verilen belgenin adı da ISO 9001 Belgesidir. 9001 İbaresinin sonunda Yazan 2000, 2008 gibi rakamlar ise O Standardın en son hangi yıl revize edildiği anlamına gelir. Örneğin Şu an Kullanılan ISO 9001:2008 Belgesi en son 2008 Yılında revize edilerek yayınlanmıştır.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, istekleri ihtiyaçları ve mevzuat koşullarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını hedefleyen dünyaca kabul edilmiş bir kalite yönetim sistemidir. Kuruluşun organize yapısından müşterilerinin memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden ürün tasarımına, satın almadan satışa kadar pek çok noktada Kalite Yönetim Sistemi koşullarını belirler.
ISO Belgelendirmenin Firmalara ve Organizasyonlara Sağladığı faydalar arasında başlıca sayabileceklerimiz Şunlardır,
– Kuruluşa Kalite, Toplam Kalite anlayışlarını ve olgularını sağlamak,isonun-faydalari
– Satış Oranlarını ve Pazar Paylarını Arttırmayı Hedeflemek,
– İdari Yönetim Kısmının etkinliğini arttırmak,
– Uygunsuz Ürün/Hizmet oranlarını düşürerek, ürün/hizmet maliyetlerini Azaltmak,
– Çalışan Personele Görev Yetki ve Sorumluluk Bilinci kazandırılması,
– Kuruluş İçi organizasyon şeması ve Saha Planlaması yapılması,
– Yapılan tüm faaliyetlerde izleme ve değerlendirme olanağı sağlanması,
– Müşteri memnuniyetlerini arttırarak, Müşteri ilişkilerinin pozitif yönde artması,
– Dökümantasyon ve Sistematikleşme,
– Etkinlik ve üretkenlik artışı
[column size=”1/2″] [separator_heading]Haberler[/separator_heading] [posts category=”haberler” columns=”2″ count=”6″ excerpt_length=”0″ order=”new” scroll=”4000″][/posts]
Sadece 2 Dakikanızı Ayırarak Online Başvuru Yapabilirsiniz
Firma Bilgilerinizi ve İletişim bilgilerinizi yazın müşteri temsilcilerimiz sizi arasın.
[/column] [column size=”1/2 last”] [separator_heading]Neden Biz?[/separator_heading][uppercase] Sizlerden Aldığımız Güven ile Ofislerinize Misafir Olmaya Devam Ediyor Belgelendirme ve Eğitim Hizmetlerimizle Rota‘nızı Çiziyoruz. [/uppercase] [/accordion_item] [accordion_item title=”Müşteri Memnuniyeti”]
[uppercase]Sahip olduğumuz değerler ışığında, yönetimimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte, hizmetlerimizde en üst düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamak ve sürdürmek.[/uppercase] [/accordion_item] [accordion_item title=”Sürekli İyileştirme, Yetkinlik”]
[uppercase]Yönetim sistemimizi sürekli geliştirmek üzere iyileştirme fırsatlarını en etkili şekilde değerlendirmek ve sürekli iyileştirmeyi devamlı amaç edinmek.[/uppercase] [/accordion_item] [accordion_item title=”Tarafsızlık”]
[uppercase]Tarafsızlığı sağlayabilmek için, Tüm faaliyetleri tarafsızlığımızı bozmayacak şekilde yönetmek, Müşterilerimize ait bilgilerin gizliliğini sağlamak,[/uppercase] [/accordion_item] [accordion_item title=”Gizlilik”]
[uppercase]Müşterilerimize ait bilgilerin kati bir şekilde gizliliğini sağlamak[/uppercase] [/accordion_item]
Gelen Aramalar
- www rotapatent com (18)
- iso belgesi (11)
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi;
Türkçesi Uluslar Arası Standartlar Organizasyonu olarak belirlenmiştir ancak kısaltma olarak Türkçe değil yine tüm dünyanın kullandığı gibi ISO Olarak kullanılmaktadır. ISO Kalite Yönetim Sistemlerinin tamanın da Ön ek olarak kullanılmaktadır. ISO nun amacı Kurum, kuruluş, firma, dernek vb tüm oluşumlarda yapılan işlemlerin kayıt altında tutulması hizmet veya ürünün girdi malzeme kontrolünden başlayarak son aşamasına kadar prosedür ve formlarla desteklenmesinden oluşmaktadır. Oluşturulan ve takip edilen bu sistem sonrasında ancak belgelendirme yapılabilir.
ISO Nedir? ISO Kelime anlamı itibariyle ingilizce olarak “international standards organization” kelimesinin Baş harflerinin kısaltmasıyla oluşmuş ve artık tüm dünya üzerinde her ülkenin sözlüğünde kendine yer bulmuştur. Türkçesi Uluslar Arası Standartlar Organizasyonu olarak belirlenmiştir ancak kısaltma olarak Türkçe değil yine tüm dünyanın kullandığı gibi ISO Olarak kullanılmaktadır.
ISO Kalite Yönetim Sistemlerinin tamanın da Ön ek olarak kullanılmaktadır. ISO nun amacı Kurum, kuruluş, firma, dernek vb tüm oluşumlarda yapılan işlemlerin kayıt altında tutulması hizmet veya ürünün girdi malzeme kontrolünden başlayarak son aşamasına kadar prosedür ve formlarla desteklenmesinden oluşmaktadır. Oluşturulan ve takip edilen bu sistem sonrasında ancak belgelendirme yapılabilir.
ISO 9001 Nedir? ISO 9001 Nedir? Firmaların Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak ISO standartlarının gereklerini yerine getirmesidir. Bu Gerekler Neticesinde firmaya verilen belgenin adı da ISO 9001 Belgesidir. 9001 İbaresinin sonunda Yazan 2000, 2008 gibi rakamlar ise O Standardın en son hangi yıl revize edildiği anlamına gelir. Örneğin Şu an Kullanılan ISO 9001:2008 Belgesi en son 2008 Yılında revize edilerek yayınlanmıştır.
ISO Belgesi Nasıl Alınır? Firmanın Ticaret sicil gazetesi, İmza Sirküsü, Vergi Levhası, Oda Kaydı veya Faaliyet Belgesi, SSK Çalışan Hizmet Dökümü evraklarını tarafımıza ulaştırması halinde yapılacak olan başvuruya istinaden Firma için Aşama 1 Tarihi belirlenir.
Yapılacak olan Aşama1 Denetimine istinaden, denetim de ortaya çıkan eksiklikler ve firma bünyesinde yapılması gerekenler düzeltici faaliyet olarak firmaya beyan edilir.
firmanın eksiklerini tamamlaması ve hazır hale gelmesinden sonra yapılacak olan ISO Denetiminden sonra firmada uygunsuzluk bulunmaması halinde Belgelendirme İşlemleri tamamlanır
ISO Belgesinin Faydaları ISO Belgelendirmenin Firmalara ve Organizasyonlara Sağladığı faydalar arasında başlıca sayabileceklerimiz Şunlardır,
– Kuruluşa Kalite, Toplam Kalite anlayışlarını ve olgularını sağlamak,isonun-faydalari
– Satış Oranlarını ve Pazar Paylarını Arttırmayı Hedeflemek,
– İdari Yönetim Kısmının etkinliğini arttırmak,
– Uygunsuz Ürün/Hizmet oranlarını düşürerek, ürün/hizmet maliyetlerini Azaltmak,
– Çalışan Personele Görev Yetki ve Sorumluluk Bilinci kazandırılması,
– Kuruluş İçi organizasyon şeması ve Saha Planlaması yapılması,
– Yapılan tüm faaliyetlerde izleme ve değerlendirme olanağı sağlanması,
– Müşteri memnuniyetlerini arttırarak, Müşteri ilişkilerinin pozitif yönde artması,
– Dökümantasyon ve Sistematikleşme,
– Etkinlik ve üretkenlik artışı
ISO Belgesi İçin İstenen Evraklar ISO belgesi almak için firmanın belirlemiş olduğu bir kalite yönetim sistemi olması gerekmektedir. Bu kalite yönetim sisteminde Formlar, dökümanlar, prosedürler, talimatlar, kalite el kitabı gibi dökümanyasyon sisteminin olması ve bu sistemin reel olarak kullanılması gerekmektedir.
-ISO belgesi için istenen evraklar;
-Ticaret sicil gazetesi
-İmza Sirküsü
-Vergi Levhası
-Oda Kaydı veya Faaliyet Belgesi
-SSK Çalışan Hizmet Dökümü
evrakları istenmektedir.
ISO Belgesi Geçerlilik Süresi Bütün belgelendirme kuruluşları akreditasyon Kuralları gereği ıso belgesini veya ISO Belgelerini 3 yıllığına vermektedir, ilk yıl belgelendirme denetimi yapar belgeyi verir bir sonraki ve ondan sonraki yıl gözetim denetimi yapar sistem uygulanıyor mu ilgili ISO standardının gereklilikleri yerine getiriliyor mu sürekli iyileşme sağlanmış mı bunun gibi kriterlere bakar eğer sistemde yapılan kontrollerde herhangi bir sorun yok ise bir sonraki gözetim denetimine kadar iso belgesini kullanmaya devam edersiniz
ISO İle İlgili Tanımlar
PROSES: Girdileri çıktılara dönüştüren birbirleriyle ilgili veya etkileşimli faaliyetler takımı.
ÜRÜN: Bir prosesin sonucu.
SİSTEM: Birbirleriyle ilişkili veya etkileşimli elemanlar takımı.
YÖNETİM SİSTEMİ: Politika ve hedefleri oluşturma ve bu hedefleri başarma sistemi.
KALİTE POLİTİKASI: Bir kuruluşun yönetimi tarafından resmi olarak ifade edilen kalite ile ilgili bütün amaçları ve idaresi.
KALİTE YÖNETİMİ: Bir kuruluşun kalite bakımından idare ve kontrolu için koordine edilmiş faaliyetler.
SÜREKLİ İYİLEŞTİRME: Şartların yerine getirilmesi yeteneğini arttırmak için tekrar edilen faaliyet.
VERİMLİLİK: Elde edilen sonuç ile kullanılan kaynaklar arasındaki ilişki.
Sadece 2 Dakikanızı Ayırarak Online Başvuru Yapabilirsiniz
Firma Bilgilerinizi ve İletişim bilgilerinizi yazın müşteri temsilcilerimiz sizi arasın.
ISO Belgesi Neden Alınır?
ISO Belgesi Neden Alınır
ISO Belgelendirmenin Firmalara ve Organizasyonlara Sağladığı faydalar arasında başlıca sayabileceklerimiz Şunlardır,
– Kuruluşa Kalite, Toplam Kalite anlayışlarını ve olgularını sağlamak,
– Satış Oranlarını ve Pazar Paylarını Arttırmayı Hedeflemek,
– İdari Yönetim Kısmının etkinliğini arttırmak,
– Uygunsuz Ürün/Hizmet oranlarını düşürerek, ürün/hizmet maliyetlerini Azaltmak,
– Çalışan Personele Görev Yetki ve Sorumluluk Bilinci kazandırılması,
– Kuruluş İçi organizasyon şeması ve Saha Planlaması yapılması,
– Yapılan tüm faaliyetlerde izleme ve değerlendirme olanağı sağlanması,
– Müşteri memnuniyetlerini arttırarak, Müşteri ilişkilerinin pozitif yönde artması,
– Dökümantasyon ve Sistematikleşme,
– Etkinlik ve üretkenlik artışı
ISO Kelime anlamı itibariyle ingilizce olarak “international standards organization” kelimesinin Baş harflerinin kısaltmasıyla oluşmuş ve artık tüm dünya üzerinde her ülkenin sözlüğünde kendine yer bulmuştur. Türkçesi Uluslar Arası Standartlar Organizasyonu olarak belirlenmiştir ancak kısaltma olarak Türkçe değil yine tüm dünyanın kullandığı gibi ISO Olarak kullanılmaktadır.
ISO Kalite Yönetim Sistemlerinin tamanın da Ön ek olarak kullanılmaktadır. ISO nun amacı Kurum, kuruluş, firma, dernek vb tüm oluşumlarda yapılan işlemlerin kayıt altında tutulması hizmet veya ürünün girdi malzeme kontrolünden başlayarak son aşamasına kadar prosedür ve formlarla desteklenmesinden oluşmaktadır. Oluşturulan ve takip edilen bu sistem sonrasında ancak belgelendirme yapılabilir.
ISO 9001 Nedir? Firmaların Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak ISO standartlarının gereklerini yerine getirmesidir. Bu Gerekler Neticesinde firmaya verilen belgenin adı da ISO 9001 Belgesidir. 9001 İbaresinin sonunda Yazan 2000, 2008 gibi rakamlar ise O Standardın en son hangi yıl revize edildiği anlamına gelir. Örneğin Şu an Kullanılan ISO 9001:2008 Belgesi en son 2008 Yılında revize edilerek yayınlanmıştır.
- Published in ISO 14001 Çevre, ISO 18001 Ohsas, ISO 22000 Gıda, ISO 27001 Bilgi, ISO 9001 Kalite
ISO 9001 Nedir?
ISO 9001 Nedir
Firmaların Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak ISO standartlarının gereklerini yerine getirmesidir. Bu Gerekler Neticesinde firmaya verilen belgenin adı da ISO 9001 Belgesidir. 9001 İbaresinin sonunda Yazan 2000, 2008 gibi rakamlar ise O Standardın en son hangi yıl revize edildiği anlamına gelir. Örneğin Şu an Kullanılan ISO 9001:2008 Belgesi en son 2008 Yılında revize edilerek yayınlanmıştır.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, müşteri beklentileri, istekleri ihtiyaçları ve mevzuat koşullarını karşılama yolu ile müşteri memnuniyetinin artırılmasını hedefleyen dünyaca kabul edilmiş bir kalite yönetim sistemidir. Kuruluşun organize yapısından müşterilerinin memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden ürün tasarımına, satın almadan satışa kadar pek çok noktada Kalite Yönetim Sistemi koşullarını belirler.
Bütün belgelendirme kuruluşları akreditasyon Kuralları gereği ıso belgesini veya ISO Belgelerini 3 yıllığına vermektedir, ilk yıl belgelendirme denetimi yapar belgeyi verir bir sonraki ve ondan sonraki yıl gözetim denetimi yapar sistem uygulanıyor mu ilgili ISO standardının gereklilikleri yerine getiriliyor mu sürekli iyileşme sağlanmış mı bunun gibi kriterlere bakar eğer sistemde yapılan kontrollerde herhangi bir sorun yok ise bir sonraki gözetim denetimine kadar iso belgesini kullanmaya devam edersiniz.
ISO Belgesi Nasıl Alınır, Firmanın Ticaret sicil gazetesi, İmza Sirküsü, Vergi Levhası, Oda Kaydı veya Faaliyet Belgesi, SSK Çalışan Hizmet Dökümü evraklarını tarafımıza ulaştırması halinde yapılacak olan başvuruya istinaden Firma için Aşama 1 Tarihi belirlenir.
Yapılacak olan Aşama1 Denetimine istinaden, denetim de ortaya çıkan eksiklikler ve firma bünyesinde yapılması gerekenler düzeltici faaliyet olarak firmaya beyan edilir.
ISO 9001:2008 Kalite Yönetim sistemi Belgelendirme ve Danışmanlık Başvurularınız için 0532 179 87 70 Numaralı telefondan veya Online Başvuru Adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Ankara da ki Müşterilerimize sunduğumuz özel fiyatlarımızla hizmetinizdeyiz.
- Published in Genel, ISO 9001 Kalite
Firma Profili
Yaşamın Doğasında Yol Almak vardır… Kalitenin ve kaliteli hizmetin de başlangıç noktası budur…
Uzun yıllardır süren “Kaliteli Hizmet” serüveni, son yıllarda daha da heyecan verici oldu.Uzun yıllardır süren deneyim ve bilgi birikimi, hizmetimizin her safhasındaki kaybolmayan heyecan ve kalite tutkusu…
Bize güç veren bunların ötesinde duyduğunuz güven…
Yenilenen Çehremiz ve İsmimizle Sizlerden Aldığımız Güven İle Ofislerinize Misafir Olmaya Devam Ediyor Belgelendirme ve Eğitim Hizmetlerimizle Rota‘nızı Çiziyoruz.
Başlıca Verdiğimiz hizmetler arasında ISO Kalite Yönetim Sistemleri, TSE ve CE Belgeleri, Marka ve Patent Vekillik Hizmetleri, Hazır Beton ve Yapı Malzemeleri Belgelendirme, Yatırım Teşvik Belgelendirme hizmetleri bulunmaktadır.
Şirket Bilgileri
- Ünvanı : ROTA MARKA PATENT DANIŞMANLIK – UĞUR SEZEN
- Adres : Kültür Mah. Meşrutiyet Cad. No:41/9 Kızılay Çankaya ANKARA
- Telefon : 0312 911 33 00
- Fax : 0312 481 00 62
- Yer Sağlayıcı : NATRO (Çizgi Telekominikasyon Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti)
- E-Posta : rota@rotapatent.com
- Vergi Dairesi : Çankaya
- Vergi No : 767 039 8516
Sadece 2 Dakikanızı Ayırarak Online Başvuru Yapabilirsiniz
Firma Bilgilerinizi ve İletişim bilgilerinizi yazın müşteri temsilcilerimiz sizi arasın.
[separator_heading]Rastgele Yazılar[/separator_heading] [posts category=”all” columns=”6″ count=”60″ excerpt_length=”0″ order=”new” scroll=”2000″][/posts]