90/396/AT – 90/336/EEC Gaz Yakan Cihazlara Dair Yönetmelik
Bu Yönetmelik;
Bundan sonra “cihazlar” diye anılacak olan; yemek pişirme, ısınma, sıcak su elde etme, soğutma, aydınlatma veya yıkama amacıyla kullanılan ve gerektiğinde, normal su sıcaklığı 105 °C’yi aşmayan su elde etmek gibi amaçlarla gaz yakan cihazları, cebri üflemeli brülörleri ve bu brülörler ile teçhiz edilen ısıtma elemanlarını,
b) Bundan sonra “donanımlar” diye anılacak olan; cebri üflemeli brülörler ve bu tür brülörler ile teçhiz edilen ısıtma elemanları dışında kalan, ticari amaçlarla kendi başına pazarlanan, gaz yakan cihazlara takılmak üzere tasarımlanan veya monte edildiğinde böyle bir cihaz meydana getiren emniyet, kontrol ve ayarlama teçhizatını ve bunların kısmi montajlarını kapsar.
Endüstriyel işlemlerde kullanılmak üzere tasarımlanan cihazları kapsamaz.
Gaz Yakan Cihazlar Nedir?
Gaz yakan cihazlar yemek pişirme, ısınma, sıcak su elde etme, soğutma, aydınlatma yada yıkama amacıyla kullanılan ve gerektiğinde, normal su sıcaklığı 105
C’yi geçmeten su elde etmek gibi amaçlarla gaz yakan cihazları, cebri üflemeli brülörleri ve bu brülörler ile teçhiz edilen ısıtma elemanlarını kapsamaktadır.
Donanımlar ise; cebri üflemeli brülörler ve bu tür brülörler ile teçhiz edilen ısıtma elemanları dışında kalan, ticari amaçlarla kendi başına pazarlanan, gaz yakan cihazlara takılmak üzere tasarımlanan veya monte edildiğinde böyle bir cihaz meydana getiren emniyet, kontrol ve ayarlama teçhizatınıve bunların kısmi montajlarını kapsamaktadır.
Gaz Yakan Cihazlar Kapsamındaki Ürünler
Gaz yakan merkezi ısıtma kazanları
Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) yakan cihazlar
Evlerde kullanılan, gazlı su ısıtıcıları
Fan üflemeli gaz brülörleri
Gazla çalışan ocaklar
Gazla çalışan hava ısıtıcıları
Müstakil, gazla çalışan ısıtıcılar
Gazla çalışan sanayi mutfak aletleri
Gazla çalışan ve evlerde kullanılmayan asma tip radyan ısıtıcılar
Lastik ve plastik hortum ve aksesuarları
Gaz brülörlerini ve gaz yakan aletleri denetleyen emniyet ve kontrol cihazları
Tertibatlar
Gaz vanası
Ateşleyici
Elastomer malzemeler
Belgelendirme için İstenen Evraklar
CE Ürün belgelendirme işlemleri için Gerekli Evraklar
– Fabrika Üretim Kontrol Sistemi (FÜK)
– Kullanılan Hammadde Analiz Raporları ve sertifikaları
– Laboratuar Cihazlarına kalibrasyon yapılması
– Ticaret Sicil Gazetesi
– İmza Sirküsü
– Vergi Levhası
– Oda Kayıt Belgesi
– Fabrikanın Adresini beyan edebileceğiniz resmi belge
Yukarda geçen evraklar firmanız tarafından tedarik edilmesi halinde denetim tarihi planlanarak firmanız da aşama1 denetimi icra edilir. Aşama 1 denetiminde görülen eksikler yapılacak olan ikinci denetimde düzeltici faaliyet olarak kapatılması gerekmektedir. Laboratuarda yapılan ve dış laboratuara gönderilecek deneyler sonucunda belgelendirme işlemleriniz tamamlanır.
Alınan belge bir yıl geçerli olup bu işlemler her yıl tekrar edilerek Belgenin ara denetimleri yapılır ve belge süresi bir yıl daha uzatılmış olur. Ürünlerde yapılan tasarım boyut değişikliklerinde tekrar denetim yapılarak belgenin revize edilmesi sağlanır.
Belge Geçerlilik Süresi
Bütün belgelendirme kuruluşları akreditasyon Kuralları gereği CE Belgesi 1 yıllığına verilmektedir.Belge süresi biten firmalar süre bitiminden en az 1 ay önce denetim talep ederek işlemler tekrardan yapılır. Yıllık Yapılması gereken kalibrasyon ve analizler tekrardan dosyalanarak numune alınır. Yapılan Denetimlerde uygunsuzluk çıkmaması halinde belgelendirme işlemleri tamamlanır.
[call_to_action button_text=”Online Başvuru” button_url=”https://rotapatent.com/iso-9001-basvuru” button_color=”red” color=”gray”]
Sadece 2 Dakikanızı Ayırarak Online Başvuru Yapabilirsiniz
Firma Bilgilerinizi ve İletişim bilgilerinizi yazın müşteri temsilcilerimiz sizi arasın.
[/call_to_action][separator_heading]Ce Belgesi İle İlgili Yazılar[/separator_heading] [posts category=”ce-belgesi” columns=”5″ count=”50″ excerpt_length=”0″ order=”new” scroll=”2000″][/posts]