ISO Nasıl Alınır?
ISO Nasıl Alınır? Firmanın Ticaret sicil gazetesi, İmza Sirküsü, Vergi Levhası, Oda Kaydı veya Faaliyet Belgesi, SSK Çalışan Hizmet Dökümü evraklarını tarafımıza ulaştırması halinde yapılacak olan başvuruya istinaden Firma için Aşama 1 Tarihi belirlenir.
Yapılacak olan Aşama1 Denetimine istinaden, denetim de ortaya çıkan eksiklikler ve firma bünyesinde yapılması gerekenler düzeltici faaliyet olarak firmaya beyan edilir.
firmanın eksiklerini tamamlaması ve hazır hale gelmesinden sonra yapılacak olan ISO Denetiminden sonra firmada uygunsuzluk bulunmaması halinde Belgelendirme İşlemleri tamamlanır.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi;
Türkçesi Uluslar Arası Standartlar Organizasyonu olarak belirlenmiştir ancak kısaltma olarak Türkçe değil yine tüm dünyanın kullandığı gibi ISO Olarak kullanılmaktadır. ISO Kalite Yönetim Sistemlerinin tamanın da Ön ek olarak kullanılmaktadır. ISO nun amacı Kurum, kuruluş, firma, dernek vb tüm oluşumlarda yapılan işlemlerin kayıt altında tutulması hizmet veya ürünün girdi malzeme kontrolünden başlayarak son aşamasına kadar prosedür ve formlarla desteklenmesinden oluşmaktadır. Oluşturulan ve takip edilen bu sistem sonrasında ancak belgelendirme yapılabilir.
- Published in Genel, ISO 14001 Çevre, ISO 18001 Ohsas, ISO 22000 Gıda, ISO 9001 Kalite
ISO Belgesi İçin İstenen Evraklar
ISO belgesi almak için firmanın belirlemiş olduğu bir kalite yönetim sistemi olması gerekmektedir. Bu kalite yönetim sisteminde Formlar, dökümanlar, prosedürler, talimatlar, kalite el kitabı gibi dökümantasyon sisteminin olması ve bu sistemin reel olarak kullanılması gerekmektedir.
-ISO belgesi için istenen evraklar;
-Ticaret sicil gazetesi Fotokopisi
-İmza Sirküsü Fotokopisi
-Vergi Levhası Fotokopisi
-Oda Kaydı veya Faaliyet Belgesi Fotokopisi
-SSK Çalışan Hizmet Dökümü Fotokopisi
evrakları ilk Etapta Başvuru için Gerekmektedir.
ISO Kelime anlamı itibariyle ingilizce olarak “international standards organization” kelimesinin Baş harflerinin kısaltmasıyla oluşmuş ve artık tüm dünya üzerinde her ülkenin sözlüğünde kendine yer bulmuştur. Türkçesi Uluslar Arası Standartlar Organizasyonu olarak belirlenmiştir ancak kısaltma olarak Türkçe değil yine tüm dünyanın kullandığı gibi ISO Olarak kullanılmaktadır.
ISO Kalite Yönetim Sistemlerinin tamanın da Ön ek olarak kullanılmaktadır. ISO nun amacı Kurum, kuruluş, firma, dernek vb tüm oluşumlarda yapılan işlemlerin kayıt altında tutulması hizmet veya ürünün girdi malzeme kontrolünden başlayarak son aşamasına kadar prosedür ve formlarla desteklenmesinden oluşmaktadır. Oluşturulan ve takip edilen bu sistem sonrasında ancak belgelendirme yapılabilir.
ISO 9001 Nedir? Firmaların Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak ISO standartlarının gereklerini yerine getirmesidir. Bu Gerekler Neticesinde firmaya verilen belgenin adı da ISO 9001 Belgesidir. 9001 İbaresinin sonunda Yazan 2000, 2008 gibi rakamlar ise O Standardın en son hangi yıl revize edildiği anlamına gelir. Örneğin Şu an Kullanılan ISO 9001:2008 Belgesi en son 2008 Yılında revize edilerek yayınlanmıştır.
- Published in Genel, ISO 14001 Çevre, ISO 18001 Ohsas, ISO 22000 Gıda, ISO 9001 Kalite